AUTISME GERELATEERDE COACHING

Bruma en Partners biedt begeleiding aan mensen met autisme. Een werknemer met autisme kan heel goed functioneren als hij of zij heldere en duidelijke kaders heeft. Daarnaast is het belangrijk om op plekken te werken die niet teveel prikkels bevatten en dat niet te hoge eisen worden gesteld op sociale gebieden, zoals de “social talks” die mensen met autisme graag vermijden.

Werknemers met autisme hebben vaak behoefte aan ondersteuning in het creëren van juiste voorwaarden op een werkplek.
Met veel plezier werken de consulenten van Bruma en Partners met deze specifieke doelgroep. Door onze jarenlange ervaring hebben we een expertise opgebouwd in deze specifieke begeleiding. Naast de praktische werkervaring zijn de consulenten allen opgeleid tot psycholoog. Bovendien hebben meerderen van hen een specialisme in autisme.

Met persoonlijk overleg begeleidt Bruma en Partners bij het maken en stimuleren van eigen competenties om te komen tot een juiste keuze op arbeidsgebied. Verder bekijken wij, wat iemand zijn of haar realistische belastbaarheid met werk is. Onze gespecialiseerde consulenten maken een stappenplan, welke met maatwerk echt stap voor stap is opgebouwd. Ook werkplekbegeleiding is een vorm van ondersteuning die kan worden aangeboden.
In de specialistische ondersteuning aangeboden aan werknemer wordt vooral aandacht besteed aan:

  • Structureren van de arbeidstaken
  • Creëren van een rustige, prikkelarme werkplek
  • In overleg eventueel informeren leidinggevende met als doel het creëren van begrip
  • Betekenisverlening en het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken